Haarlem en omstreken

Praktijk examen auto

Praktijk examen auto:

Vanaf november 2011 is het mogelijk om op 16 ½ jarige leeftijd te beginnen met je rijopleiding, maar het praktijk examen mag pas worden afgenomen worden nadat je 17 jaar bent geworden.

Het praktijk examen auto duurt gemiddeld 30 minuten.

Tijdens je praktijk examen krijg je een opdracht om ongeveer 15 minuten een zelfstandig “geplande”route te gaan rijden, dat kan zijn doormiddel van een cluster opdracht (vragend de weg vinden), coördinatie punt (ga naar dat object), of dat het met behulp van je navigatie systeem is te bereiken.

Natuurlijk is het van belang, dat je jouw auto met alle inzittende veilig door het verkeer manoeuvreert, zodat je behouden je eind bestemming zal bereiken!

rijexamen auto in Haarlem

Wachttijd rijexamen auto

De wachttijd is het aantal weken waarbinnen een examen kan worden gereserveerd. De aangegeven wachttijd in de CBR-overzichten kan steeds veranderen door tussentijdse reserveringen en annuleringen. Het ene moment kan de wachttijd op 5 weken liggen en het andere moment op 4 of 6 weken of zelfs soms meer. Om het beeld zo betrouwbaar mogelijk te maken, drukt het CBR de wachttijd uit in weekgemiddelden. Bekijk de wachttijden op dit moment hier.

Je rijschool verzorgt de aanvraag van het praktijkexamen.

Kosten praktijk examen

Indien je een pakket hebt afgenomen waarin het praktijkexamen is opgenomen betaal je niet voor het praktijk examen, anders gelden de tarieven welke op onze pagina tarieven zijn genoteerd.

copyright © LesoTo Rijschool Haarlem 2017/2019
Je kan een Whatsapp sturen!